Amavet Robo Rave 2016 a TRD2016

30.04.2016 17:30

Jedenásť študentov Gymnázia vo Vranove nad Topľou (členov Amavet klubu 964 pri Gymnáziu) pod vedením pána učiteľa Ing. J. Motešického sa 20. až 21. apríla zúčastnili celoslovenského kola súťaže Robo Rave 2015/2016 a celoslovenského kola Trenčianskych robotických dní 2016. Obe súťaže prebehli na Trenčianskom výstavisku Expo Center.

Počas prvého dňa sa oba tímy dozvedeli o menších, no podstatných zmenách podmienok súťaže. Samozrejme nastal stres a čas utekal ako voda. Ale naše tímy sa nevzdali a nakoniec v prvej súťažnej kategórii získali druhé miesto a v druhej súťažnej kategórii obsadili úžasné prvé miesto s postupom do Čiech na medzinárodné kolo.

Počas druhého dňa (druhá súťaž), aj napriek šoku z veľkej konkurencie sme sa nevzdali. Našu slušnú úroveň nováčikov si všimlo nejedno oko. I keď tento deň sa nám nepodarilo obsadiť prvé priečky, mali sme dobrý pocit z vyskúšania si takejto súťaže a hlavne kladného hodnotenia našich prác návštevníkmi a konkurenciou (špeciálna robotická ruka, driver, tlačiareň, zhasínač ohňa). To nás motivovalo k produktívnejšej práci pre zúčastnenie sa ďalšieho ročníka TRD, na ktorý sa už teraz tešíme. Veľmi nás povzbudili osobné pozvania ďalších organizátorov na iné súťaže.

Dúfame, že nás bude viac, pretože je to výborná skúsenosť, ktorú odporúčame zažiť každému a budeme mať väčšiu šancu vyhrať zaujímavé ceny.

"Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže."

 

Katka Zeleňaková a Nika Mihlačinová